Partners – GR

Αρχική  |   Πηγές   |   Νέα  |  Εταίροι

Εταίροι

Το KulturLife gGmbH είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός στο Κίελο της Γερμανίας και αφιερώνει το έργο του στη διαπολιτισμική ανταλλαγή και τη μετασχηματιστική μάθηση.
Το όραμα είναι ότι η συγκέντρωση των ανθρώπων επιτρέπει τις διαδικασίες μάθησης και οδηγεί στην υπέρβαση των εσωτερικών φραγμών. Κατά την ενθάρρυνση της κατανόησης μεταξύ των ατόμων, μπορεί να γίνει συμβολή σε μια πιο ειρηνική και δίκαιη συμβίωση σε αυτόν τον παγκοσμιοποιημένο κόσμο.
Το KulturLife οργανώνει μορφές μάθησης όπως έτη ανταλλαγών γυμνασίου, προγράμματα εργασίας, εθελοντικές υπηρεσίες, πρακτική άσκηση στο εξωτερικό κ.λπ. για νέους και νέους ενήλικες για να αποκτήσουν διαπολιτισμικές εμπειρίες και για προσωπική ανάπτυξη. Το KulturLife υλοποιεί έργα στο πλαίσιο της Βασικής Δράσης(Key Action) 1 του Erasmus+ με επίκεντρο τη βελτίωση των προσωπικών, κοινωνικών και επαγγελματικών δεξιοτήτων των νέων μέσω της κινητικότητας σε όλη την Ευρώπη, καθώς και διάφορα έργα Erasmus+ Βασική Δράση 2 για την επίτευξη του στόχου της κατανόησης, της ένταξης, της ισότητας και του σεβασμού στην κοινωνία.

https://kultur-life.de

Το RightChallenge είναι ένας μη κυβερνητικός οργανισμός που στοχεύει στην προώθηση της εκπαίδευσης και της κατάρτισης με επίκεντρο τα θέματα της κοινωνικής ένταξης και των ίσων ευκαιριών. Ο οργανισμός προωθεί την ενεργή, υπεύθυνη και δημοκρατική ιδιότητα του πολίτη μέσω της εκπαίδευσης και της συνεργασίας με μια σειρά ενδιαφερόμενων μερών. Το RightChallenge παρέχει στοιχειώδη και οικογενειακή εκπαίδευση, επαγγελματική κατάρτιση, υγεία και αποκατάσταση, στέγαση και υπηρεσίες φροντίδας και εργασία και δραστηριότητες για συγκεκριμένες ομάδες. Το RightChallenge πιστεύει ότι η εκπαίδευση αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ανάπτυξης του νέου, προκειμένου να τον προετοιμάσει να συμμετέχει και να παρέμβει σε όλες τις διαστάσεις της κοινωνίας, συμπεριλαμβανομένης της οικογένειας, της εργασίας, της κοινότητας και του ελεύθερου χρόνου.

https://rightchallenge.org

Η αποστολή του Learning for Integration ry, που ιδρύθηκε το 2012, είναι να προωθήσει την εκμάθηση γλωσσών και την πολιτισμική ευαισθησία παιδιών και νέων μεταναστών και προσφύγων στη Φινλανδία και σε άλλες σκανδιναβικές χώρες, προκειμένου να διευκολυνθεί η ένταξή τους στη νέα κουλτούρα και την ανάπτυξη μιας πολυπολιτισμικής κοινωνίας. Έχουμε ένα ισχυρό υπόβαθρο στη διδασκαλία γλωσσών και τη δημιουργία υλικού και θα θέλαμε να χρησιμοποιήσουμε αυτήν την εμπειρία για να υποστηρίξουμε την αποστολή μας να προωθήσουμε μάθηση γλωσσών μέσω δραστηριοτήτων όπως ομάδες παιχνιδιού για παιδιά προσχολικής ηλικίας, ομάδες ανταλλαγής γλωσσών για ενήλικες και δωρεάν υλικό εκμάθησης γλωσσών και δυνατότητες ψηφιακής μάθησης (eLearning) για όλες τις ηλικίες. Συμμετέχουμε επίσης σε πολλά έργα Erasmus+ και NordPlus σχετικά με τη μετανάστευση και την εκμάθηση γλωσσών, την τεχνολογία και τα μέσα ενημέρωσης, κοινωνικά θέματα, την επιχειρηματικότητα, τις περιθωριοποιημένες ομάδες κ.λπ.

www.lfi.fi

Contact info: Marja-Liisa Helenius, Chairperson, marjaliisa@lfi.fi

Το Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας (CSI) είναι ένας οργανισμός Έρευνας και Ανάπτυξης, ο οποίος εστιάζει στην προώθηση της κοινωνικής καινοτομίας που μπορεί να επιφέρει θετικές αλλαγές σε τοπικές, εθνικές, περιφερειακές και παγκόσμιες οντότητες. Αυτές οι οντότητες περιλαμβάνουν αλλά δεν περιορίζονται σε κυβερνήσεις, τοπικούς διοικητικούς φορείς, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, εμπορικές οντότητες και εκπαιδευτικά ιδρύματα. Η ομάδα CSI αποτελείται από ανοιχτόμυαλους, πλήρως εξοπλισμένους ερευνητές, επιχειρηματίες, διαχειριστές έργων (project managers), εκπαιδευτές και ειδικούς Πληροφορικής. Το CSI περιλαμβάνει την ικανότητα εντοπισμού κοινωνικών αναγκών, σχεδιασμού και εφαρμογής προσαρμοσμένων πρωτοβουλιών και παροχής βιώσιμης ανάπτυξης. Οι τομείς εξειδίκευσης της ομάδας CSI είναι στους τομείς της παραδοσιακής εκπαίδευσης και e-learning, της επιχειρηματικότητας, των start-ups, της καινοτομίας, της δημιουργικότητας, των διαπραγματεύσεων, των συμβουλευτικών υπηρεσιών IP, της κοινωνικής ευθύνης, των επιχειρηματικών συμβουλευτικών λύσεων, της ανάλυσης δεδομένων, των τεχνολογιών πληροφοριών, της διαχείρισης έργων, υπηρεσίες αξιολόγησης έργων, επικύρωση προϊόντων, εκπαίδευση και παιχνίδια υπολογιστών.

https://csicy.com

Η InterAktion είναι ένας Αυστριακός οργανισμός που δραστηριοποιείται στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της βιωσιμότητας, της ένταξης των νέων από οικογένειες μεταναστών και προσφύγων, με στόχο την ενθάρρυνση του διαπολιτισμικού διαλόγου μεταξύ ανθρώπων από διαφορετικά υπόβαθρα και πολιτισμούς μέσω μη τυπικών εκπαιδευτικών μεθόδων. Η ίδρυση της InterAktion προκύπτει από μια καθορισμένη ανάγκη για πρόσθετη υποστήριξη των νέων προσφύγων κατά τη διαδικασία ένταξής τους. Η οργάνωση προωθεί την ενεργό συμμετοχή του πολίτη και τον εθελοντισμό μεταξύ των νέων στη Στυρία και συμβάλλει στην ανάπτυξη εαυτού και την ένταξη των περιθωριοποιημένων ομάδων και των νέων που κινδυνεύουν. Η InterAktion δραστηριοποιείται στο Trofaiach και στο Graz.

https://www.verein-interaktion.org

Η Association for Developing Voluntary Work Novo mesto(DRPDNM) είναι ένας μη κυβερνητικός και ανθρωπιστικός οργανισμός, που εργάζεται προς το δημόσιο συμφέρον στους τομείς της κοινωνικής προστασίας, του πολιτισμού και της νεολαίας. Το όραμά μας είναι να συμβάλλουμε σε μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς και ανοιχτή για όλους, ενσωματώνοντας κοινωνικά αποκλεισμένες ομάδες, προωθώντας την ενεργό συμμετοχή στα κοινά και τη συμμετοχή (ειδικά μεταξύ των νέων), ενθαρρύνοντας την ανάπτυξη του τομέα των ΜΚΟ και του διαλόγου των πολιτών. Εργαζόμαστε επίσης στον τομέα της κοινωνικής φροντίδας και υλοποίηση έργων που χρηματοδοτούνται από τοπικά, εθνικά και κοινοτικά προγράμματα και επιχορηγήσεις (ESF, EACEA, EIDHR, EYF, E+, CEI, IPA, BIFC, EuropeAid, INTERREG CENTRA, INTERREG MED, ALPINE SPACE, DUNUBE, JUST, H2020, DAPHNE III, COSME …).

Association for Developing Voluntary Work Novo Mesto
Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto
Rozmanova ulica 30
8000 Novo mesto
Slovenia

www.drpdnm.org (under construction)
www.nevladnik.info (temporary site)
drpdnm@gmail.com
+386 (0)7 33 73 920

Με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι απόψεις και οι γνώμες που διατυπώνονται εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών και δεν αντιπροσωπεύουν κατ’ανάγκη τις απόψεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ευρωπαϊκού Εκτελεστικού Οργανισμού Εκπαίδευσης και Πολιτισμού (EACEA). Η Ευρωπαϊκή Ένωση και ο EACEA δεν μπορούν να θεωρηθούν υπεύθυνοι για τις εκφραζόμενες απόψεις. 2021-1-DE02-KA220-ADU-000026469